De la mà d'Anticimex els associats a l'ACCAC van poder aclarir els seus dubtes sobre el nou decret

20/12/2023

Des de l'ACCAC s'ha anat informant de l'entrada en vigor del nou decret per la prevenció i control de la legionel·losi, així com d'aquelles qüestions que han anat sorgint amb la intenció d'ajudar a respondre els dubtes més requerits sobre el nou decret. 

El proper 2 de gener de 2024 finalitza el termini de la disposició transitòria per a l'aplicació de diferents apartats del Reial Decret 487/2022, com el d'actualitzar o implantar el corresponent Pla de Prevenció i Control de Legionel·la (PPCL) o un Pla Sanitari davant la Legionel·la (PSL) o els nous criteris i freqüències en el mostreig. En aquesta nova disposició es contemplen millores tècniques, noves mesures de gestió del risc i innovacions necessàries per a un major control de les instal·lacions o equips susceptibles.

Amb motiu d'aquest termini imminent, l'associació ha ofert el passat 18 de desembre un webinar per recordar als seus associats totes les novetats del nou decret i aclarir els dubtes que poguessin tenir.

La sessió, amb una alta participació d'instal·lacions associades, es va realitzar en col·laboració amb Anticimex, empresa amb la qual l'ACCAC té un acord de col·laboració pel control de plagues, higiene ambiental i desinfecció.

Durant la presentació es va exposar l'abast del nou decret i la necessitat d'implementar els canvis necessaris en els plans actuals, així com es va parar especial atenció a les darreres novetats que s'acabaran introduint en la modificació del decret que s'està tramitant

Posteriorment Anticimex va presentar el seu pla de suport que consisteix en: 

  • Confecció de l'avaluació de risc per oferir les dues alternatives i assessorar el cient en l'elecció del millor pla, buscant minimitzar el risc i l'impacte econòmic. 
  • Formació al personal de la instal·lació per realitzar les tasques menors a través d'AxAcademy 
  • Pla de transició personalitzat 

Amb la resolució de les preguntes que es van formular al final de la presentació, es va cloure la sessió facilitant la possibilitat de fer arribar qualsevol altre dubte pendent a través de l'associació. Els socis de l'ACCAC tenen a la seva disposició la presentació d'Anticimex a través de l'Àrea privada del web: Presentació sobre el nou decret per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes