La Piqueta vol ser una revista per als qui són d’esplai, però també per als qui, sense ser-ho, comparteixen l’interès per l’educació i la transformació social.

08/01/2024

El proper dissabte 20 de gener Esplais Catalans, l'associació d'esplais laics i progressistes, llançarà La Piqueta, una publicació digital que vol visibilitzar i reivindicar la tasca dels esplais i el lleure associatiu. L’objectiu de la revista és generar un espai de reflexió i debat al voltant de temes que interessen a infants i joves i alhora esdevenir un espai on aquests puguin fer escoltar la seva veu.

La Piqueta vol ser una revista per als qui són d’esplai, però també per als qui, sense ser-ho, comparteixen l’interès per l’educació i la transformació social. La Piqueta vol apropar temes d’actualitat als més joves, reflexionar sobre qüestions com l’adultocentrisme, l’antiracisme o els feminismes, compartir recursos i passatemps i visibilitzar iniciatives interessants. En definitiva, ser un espai d’aprenentatge compartit.

La Piqueta compta amb dues versions, una infantil i una altra juvenil, per tal d’adaptar els continguts en funció de l’edat i apropar-se millor als interessos de cada públic. Les dues versions s’estructuren en les mateixes seccions:

  • Recursos
  • Passatemps
  • El Suro
  • Entrevistem a… 
  • La mà trencada.
  • La bústia, un espai compartit d'interacció entre infants i joves

Més enllà del format digital, cada trimestre es publicarà una versió impresa de La Piqueta que es farà arribar a tots els esplais d’Esplac. L’objectiu és facilitar que els continguts de la revista arribin a tots els infants i joves de l’entitat i que, en un futur, tothom que ho desitgi pugui rebre la publicació a casa.

La participació, al centre del projecte

La Piqueta és una revista impulsada per un Grup de Treball d’Esplais Catalans, conformat per persones voluntàries de l’entitat. D’aquesta manera, qui dinamitza la publicació i crea els continguts són monitores i monitors d’esplai, exmonitores i exmonitors, dirigents d’Esplac i altres persones vinculades a l’entitat amb motivació pel projecte. A més, La Piqueta també promou la participació directa d’infants i joves en la creació de continguts.

A partir del 20 de gener podeu consular la revista al següent enllaç: La Piqueta

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes