La proposta recull mesures i oportunitats per facilitar la presa de decisions vinculades amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic

27/02/2024

Des de l'Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya conscients que cada vegada s'exigeix més a les empreses perquè mirin més enllà del seu benefici econòmic i valorin l'impacte que tenen les seves accions s'ha marcat com a objectiu acompanyar als seus associats per poder avançar en aquesta línia i aconseguir que l'activitat de les instal·lacions associades tingui cada vegada més un impacte positiu sobre l'entorn i les persones i definir una estratègia de treball tenint en compte els reptes socials i mediambientals

Amb aquest objectiu durant la darrera assemblea de l'Associació es va presentar el Full de Ruta per a la sostenibilitat i descarbonització de les cases de colònies i albergs de l'ACCAC que ha elaborat amb el suport i acompanyament de l'estudi d'ecoinnovació Inèdit i el finançament de l'ajut Cupons Green d'ACCIÓ.

El Full de ruta presenta el recull d’accions i iniciatives que poden contribuir a la sostenibilitat ambiental i la descarbonització de les cases de colònies i albergs de Catalunya, amb l'objectiu de facilitar la presa de decisions vinculades amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic. Aquestes accions han estat una combinació de l’anàlisi intern realitzat amb els membres de la Comunitat de pràctica (CoP) de l'entitat que treballa en aquest àmbit, de l'anàlisi extern del sector i de l'experiència d’Inèdit en sectors rellevants.

Els lliurables que s'han facilitat s'estructuren per àrees. Hi ha un primer bloc que aborda accions de descarbonització i mitigació d'impacte ambiental més tangibles com ara a les instal·lacions, als serveis i a l’entorn de les cases. També s'ha volgut considerar un bloc d'accions més intangibles que recull aspectes relacionats amb la interacció amb l'usuari i la comunitat externa.

 

 

El projecte també analitza el potencial de descarbonització i s’estima orientativament el seu potencial de reducció. A partir de la selecció de 8 accions que des d’Inèdit s’han detectat com a estratègiques, s’ha calculat el potencial de descarbonització d’una casa de colònies "tipus" i l’agregat per a totes les cases que formen part de l’ACCAC.

 

 

Aquest Full de ruta per a la sostenibilitat també pretén ser la guia dels treballs a potenciar des de la CoP Desenvolupament sostenible de l'associació, tenint especial atenció en les mesures amb un major potencial de descarbonització i aquelles iniciatives que el projecte també destaca per treballar-les com a col·lectiu, tot potenciant-les des de l'ACCAC.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes