Recorda que les empreses de menys de 50 treballadors poden comunicar durant el primer semestre la voluntat d’acumular el seu crèdit de formació

12/02/2024

El Ministeri de treball i Immigració assigna a cada empresa un crèdit per poder bonificar les despeses de formació dels seus treballadors. Aquesta bonificació va a càrrec de les quotes de la Seguretat Social i és gestionada per la Fundació Estatal per a la Formació en l'Ocupació (FUNDAE) 

Totes les empreses disposen d'un crèdit anual en formació. Aquest import varia, ja que per calcular-ho es tenen en compte dues variables, la quantitat que ha ingressat l'empresa l'any anterior en concepte de quota de formació professional i  la mitjana de treballadors de la plantilla. Tot i això, tot i que l'import sigui menor sempre es disposa d'un mínim de 420,00 €, que també és el crèdit que tenen les empreses de nova creació. 

Cal tenir present que la formació bonificada: 

  • només està destinada a treballadors d'una empresa, no per autònoms o desocupats
  • la mateixa empresa és l'encarregada de decidir i gestionar els cursos 
  • l'empresa assumeix un percentatge del finançament

I que l'empresa ha de complir amb els següents requisits: 

  • estar al corrent amb les obligacions a l'Agència Tributària i a la Seguretat Social 
  • abonar l'import de les factures de l'acció formativa abans que es realitzi la bonificació 
  • mantenir la documentació justificativa de la formació durant un mínim de 4 anys 

Tot i disposar d'aquest crèdit moltes empreses no se'n beneficien, ja que no han iniciat els tràmits necessaris abans de realitzar la formació, perquè no realitzen accions formatives o bé per manca d'informació. 

Cal tenir present que les empreses de menys de 50 treballadors poden comunicar a l'Administració Pública competent, durant el primer semestre de l’exercici en curs, la voluntat d’acumular el seu crèdit de formació amb el del següent o els dos següents exercicis, de manera que el crèdit de formació no disposat en un exercici es podrà aplicar en el següent o fins als dos següents, segons la voluntat manifestada per l’empresa.  Si no es realitza aquest tràmit les quanties no disposades a l’últim dels exercicis es consideraran desestimades per les empreses i no es podran recuperar per a exercicis futurs.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes