Càpsules formatives gratuïtes i de curta durada per a totes les persones treballadores

18/03/2024

Amb l’objectiu de promoure un teixit empresarial inclusiu i lliure de discriminació, les empreses han de complir amb una sèrie d’obligacions basades en la Llei 11/2014, de 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (llei LGBTI catalana) així com la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI. 

Així mateix, el marc legal recull obligacions com el pla d’igualtat (obligatori per a empreses amb més de 50 persones treballadores), el protocol contra l’assetjament (estableix un pla d’actuació per prevenir i gestionar casos d’assetjament), la formació (oferir formació a la plantilla en matèria de diversitat i sensibilització contra la discriminació), l’ús del llenguatge inclusiu, i l’adopció de mesures d’inclusió en tots els àmbits de l’empresa així com en el desenvolupament professional. 

Actualment, hi ha diversos col·lectius de persones que encara es troben en situació de discriminació i desigualtats d’oportunitats a l’àmbit laboral per motius de la seva orientació laboral o la seva identitat de gènere. Un d’aquests col·lectius directament afectat per aquests motius és l’LGBTI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexuals). 

Per tal de fomentar la sensibilització pel que fa a aquesta qüestió, des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, es posen gratuïtament a disposició de les empreses i de totes les persones treballadores interessades, dues píndoles formatives de curta durada on es treballen els conceptes bàsics per avançar cap a una societat més igualitària i lliure de desigualtats. 

Microcurs 1: Diversitat LGTBI, una oportunitat per millorar l'entorn laboral

Aquest microcurs serveix d’introducció a conceptes bàsics sobre la construcció del gènere que permetin entendre i sensibilitzar dins del teu entorn laboral sobre la diversitat existent en relació amb la identitat de gènere, orientació sexual i expressió de gènere.

Els objectius d'aquesta formació són: 

  • facilitar els coneixements bàsics sobre la construcció del gènere que permetin entendre i sensibilitat en relació amb la identitat de gènere i orientació sexual.
  • ajudar a identificar les possibles situacions en què, de manera activa o passiva, es poden produir discriminacions tant en l’àmbit intern entre els empleats i empleades, com en l’àmbit extern, siguin clients, proveïdors o consumidors.

Microcurs 2: Gestió de la diversitat LGTBI a les empreses, beneficis i oportunitats. 

Aquest microcurs proporciona recursos a les empreses per a treballar un pla estratègic i accions tàctiques per a gestionar la diversitat LGTBI a l’empresa.

Els objectius d’aquesta formació són: 

  • ajudar a identificar les possibles situacions en què, es poden produir discriminacions  
  • conèixer diferents models de gestió de la diversitat.
  • punt de partida per a treballar un pla estratègic i accions tàctiques per a gestionar la diversitat LGTBI a l'empresa

Els microcursos es poden fer per separat, ja que tracten temes diferents, però es recomana començar pel primer per tenir els conceptes principals i tots dos tenen les següents característiques: 

  • Durada: 1 hora -1 hora i mitja
  • Mòbil, tauleta i ordinador
  • Certificat pel Departament d'Igualtat i Feminismes
  • Registre gratuït

Podeu trobar més informació i realitzar les inscripcions a través del següent enllaç: https://formaciodiversitat.cat/

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes