05/03/2025
La Guia de pràctiques correctes d'higiene té com a objectiu servir de referent per al personal i els responsables que treballen en la restauració col·lectiva social per tal de garantir l’elaboració d’aliments segurs. No eximeix els operadors de complir les normatives que es publiquin amb posterioritat.
S’adreça als establiments de restauració col·lectiva social com ara escoles, instituts, llars d’infants, intal·lacions juvenils, campaments infantils, residències geriàtriques, centres de dia o similars.
El Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentosos en establiments de comerç minorista defineix una col·lectivitat com un “conjunt de persones consumidores amb unes característiques similars que demanen un servei de menjars preparats”. Dins d’aquests consumidors ens trobem amb col·lectius de risc com nens i gent gran que mengen diàriament en aquests establiments.
En aquesta Guia es desenvolupen els prerequisits, les bones pràctiques d’higiene i manipulació i les pràctiques correctes d’higiene específiques del procés. Hi ha exemples pràctics i registres per facilitar-ne l’aplicació. Se simplifiquen els registres i s’adapten a aquest tipus d’establiments.
Pel que fa als al·lèrgens i substàncies que poden provocar intoleràncies alimentàries, trobareu la informació en el prerequisit corresponent i en un apartat específic del procés d’elaboració.
Accés a la Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la restauració col·lectiva