La sentència resol una qüestió plantejada sobre un contracte d'interinatge i obre la porta que tots els temporals hagin de percebre la mateixa indemnització que els fixos.

Una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 14 de setembre reconeix que els treballadors interins tenen dret a percebre una indemnització de 20 dies per any, igual que els indefinits, sense necessitat que el seu contracte sigui considerat fraudulent. A més, la sentència obre la porta que tots els treballadors temporals siguin tractats com els interins (i per tant, que hagin de percebre la mateixa indemnització que els fixos), cas específic sobre el que es va fer la qüestió al tribunal europeu.

Actualment, la legislació espanyola limita aquesta indemnització a 12 dies per any treballat. Segons CCOO, la sentència europea, en essència, considera discriminatòria la legislació espanyola amb els treballadors temporals en aquest punt.

La sentència ha resolt la qüestió prejudicial formulada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid, sobre la conformitat de la legislació espanyola en el tractament de la indemnització per extinció del contracte dels treballadors interins amb l’Acord Marc sobre el treball de durada determinada, subscrit per la Confederació Europea de Sindicats el 18 de març de 1999 amb les organitzacions empresarials, i incorporat a la Directiva 1999/70 CEE del Consell, de 28 de juny de 1999, és a dir, al cos legislatiu de la Unió Europea.

Després d’aquesta sentència, CCOO va comunicar que exigirà als tribunals espanyols que a l’hora de resoldre els processos, reconeguin una indemnització de 20 dies com a mínim en tot tipus de contractes. Pimec també ha fet una valoració de la sentència i una explicació de les conseqüències i dubtes que podria implicar.

Fonts: El PeriódicoPimec.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes