L'ASPCAT publica dues guies sobre consells en els menjadors escolars i l'alimentació a la primera infància.

26/01/2017

Recentment, l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha publicat dues guies sobre alimentació, que poden ser d'utilitat per als gestors de les cases de colònies i albergs:

Acompanyar els àpats dels infants: consells per a menjadors escolars i per a les famílies 

En aquest document s’apunten recomanacions per als àpats dels infants, tant als menjadors escolars com també extensibles al dia a dia de les famílies. I una de les principals conclusions que conté i proposa el document és que l’adult estableixi què, on i quan menja l’infant, però deixant que l’infant participi en la decisió sobre les quantitats. 

A més d’ajudar a promoure la responsabilitat sobre la seva alimentació, el fet de deixar que ho faci pot contribuir a evitar o reduir el malbaratament alimentari, ja que es poden ajustar les quantitats de manera més real que a partir d’uns valors fixos o estàndards.

Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància (de 0 a 3 anys)

Aquesta guia té per objectiu millorar la qualitat de l’alimentació dels infants i el seu desenvolupament.Es recomana un calendari d’incorporació de nous aliments, respectar la sensació de gana i sacietat dels infants, i incorporar preparacions diferents dels triturats, oferint alguns aliments sòlids, aixafats o a trossets, segons l’edat.

La Guia del 2016 és una actualització dels continguts del document original editat el 2009 pel Departament de Salut i d’acord amb les últimes evidències científiques. El document desgrana, a més, les particularitats en funció de l’edat.
 

Potser t'interessa: Salut recomana que els infants participin en la decisió sobre la quantitat que han de menjar.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes