La Fundació Vicky Bernadet presenta aquest recurs pedagògic després de presentar el protocol d'abusos sexuals en aquest àmbit.

27/02/2017

Aquest nou projecte de la Fundació Vicky Bernadet se suma al protocol d’abusos sexuals en l’àmbit del lleure quela Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya va publicar el 14 de juliol amb el nom “L’educació en lleure com espai de protecció”

La maleta, a part d’incloure aquest protocol, també conté el protocol impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya; el qual es va publicar al setembre del 2006 amb el nom “Protocol marc d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors”; i la guia pedagògica anomenada “Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil en el món del lleure: Orientacions i recursos pedagògics”.
 
Durant l'acte es van presentar els continguts de la guia, els quals inclouen tota una sèrie d’activitats dividides en cinc franges d’edat d’un interval de dos anys cadascuna, abastant dels 6 als 16 anys. D’altra banda, també proporciona eines d’actuació per als monitors de lleure en el cas que detectin indicis d’abús sexual o en cas d’una situació de revelació d’abusos per part  d’un infant o adolescent. 

La guia conclou amb un annex de recursos per a cada franja d’edat entre els quals es troben exercicis individuals o en grup per a fer reflexionar als nens/es, i el conte “Les cortines d’aire” (de 6 a 8 anys) on es tracten temes com la confiança, i la diferència entre el concepte de sorpresa i el de secret. 

Potser t'interessa: Es publica una guia per prevenir l'assetjament i els abusos sexuals en l’educació en el lleure.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes