La PNL presentada, a proposta de Pimec, insta al Govern de l'Estat a crear un contracte de potència estacional, que permeti la variació en la potència contractada segons les temporades establertes i d’acord amb les necessitats de la demanda.

27/02/2017

Pimec, de què l'ACCAC forma part, i JARC-COAG celebren que el Congrés dels Diputats hagi aprovat la Proposició no de Llei (PNL) sobre la creació del contracte de potència estacional, que permet la variació en la potència contractada segons les temporades establertes i d’acord amb les necessitats de la demanda. Es tracta d’un pas endavant important, ja que l’elevat preu de l’energia ha esdevingut un factor clau que està minvant significativament la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes. 

La PNL presentada ahir per ERC, a proposta de Pimec i amb el suport de JARC-COAG, aposta per una modificació en el règim de contractació elèctric, potenciant contractes de potència estacionals, almenys per a determinats sectors. Amb això, s'obtindria un estalvi molt important per a determinades activitats, com pot ser la de les instal·lacions juvenils, sense perdre cap tipus de qualitat de servei, pagant justament el que s’utilitza, sense complicacions administratives ni tècniques, en tractar-se d'un sol tràmit, amb vocació de permanència, que permet a més planificar les necessitats de l'empresa i del sector en el seu conjunt per a una major eficiència energètica del sistema elèctric. 

La patronal també valora positivament que s’hagi afegit a la PNL “la necessitat de realitzar una auditoria del sistema elèctric per a la revisió dels costos de les xarxes, que permeti una reforma del mercat elèctric, per garantir que la fixació dels preus reflecteixi el cost de generació, fomentant les energies renovables”. Aquesta, és una reivindicació de la Comissió d’Energia de Pimec, que finalment va ser presentada ahir pel grup parlamentari Unidos-Podemos. Pere Guerra, membre de la Comissió d’Energia de Pimec, present al Congrés durant l’aprovació de la PNL, ha assenyalat que “d’aplicar-se aquesta proposta les petites i mitjanes empreses que viuen del sector turístic estaran d’enhorabona, ja que podran adaptar el seu terme de potència a l’estacionalitat de la temporada turística, fet que repercutirà en un estalvi significatiu de la despesa energètica, especialment pels hotels i els càmpings i altres establiments turístics de temporada que estan tancats durant els mesos d’hivern”. 

Moltes d’aquestes entitats i empreses del sector ja s’han posat en contacte amb Pimec mostrant el seu interès per aquesta qüestió. L'entitat interpreta que aquest és un pas en la direcció adequada dels molts que s’han de dur a terme per a reconduir la política energètica estatal, que encareix el rebut de la llum, i que retribueix tecnologies ja amortitzades com la hidràulica i la nuclear, penalitza a les renovables i incentiva fonts d’energia ineficients i contaminants com el carbó nacional.  

Potser t'interessa: El preu de la llum es fixarà cada dia.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes