Els impulsors del projecte animen tots els centres educatius a programar colònies amb l'enviament d'una carta que en destaca els valors educatius.

21/10/2016

Les tres entitats impulsores del projecte Colònies i Educació s’han adreçat a tots els centres educatius de Catalunya d’ensenyament infantil, primari i secundari per animar-los a programar colònies escolars tot oferint col·laboració i suport per adaptar els programes d’activitats a les seves prioritats i objectius pedagògics. 

Els presidents de l’ACCAC, l’Acellec i la Confederació han firmat conjuntament una carta en què es destaquen els valors educatius de les colònies escolars i s’ofereixen per compartir els seus recursos i eines convertir les estades en cases de colònies en una experiència única per als estudiants.

La carta s’ha enviat per correu electrònic i per correu postal als gairebé 3.000 centres educatius catalans, tant als que són de titularitat pública, com privada o concertats. És la primera vegada que es produeix una iniciativa d’aquestes característiques i es vol mostrar la cohesió del sector, que treballa de forma conjunta per garantir la qualitat de l’oferta educativa de les seves instal·lacions. 
 


A banda de promoure estrictament les estades en cases de colònies, es vol donar un missatge de col·laboració, posant a disposició del sistema educatiu en general, i de cada centre escolar en concret, els múltiples recursos que el sector ha anat construïnt al llarg dels darrers anys.

Colònies i educació, un projecte per al reconeixement de les colònies escolars

"Colònies i educació" neix per difondre el paper de les cases de colònies, rellevant a nivell educatiu, social i econòmic per al país. Les principals associacions del sector s'uneixen per promoure el reconeixement públic i formal de la contribució de les colònies escolars a la qualitat del sistema educatiu català. 

Afavorir la coordinació entre els agents de la comunitat educativa, incentivar i posicionar públicament les colònies com a element pedagògic, promoure'n la recerca universitària o destacar el valor de l'activitat econòmica de les instal·lacions juvenils, són alguns dels objectius d'aquest projecte de creixement i millora. 

Es tracta, d'una banda, de garantir la pervivència d'un model pedagògic eficaç i contrastat i, de l'altra, de fer-lo evolucionar explorant-ne les seves potencialitats. I és que les tres associacions creuen que les colònies escolars són un element educatiu insubstituïble i necessari que s'ha de defensar per garantir-ne la continuïtat i el progrés.

Potser t'interessa: Nou impuls al projecte Colònies i educacióColònies i educació arriba a les universitatsColònies i Educació aposta pel treball conjunt amb les universitats catalanes,Tret de sortida del projecte Colònies i educació, Colònies i educació, un projecte per al reconeixement de les colònies escolars
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes