Us proposem una recepta de panellets ben senzilla i adaptada per a persones intolerants a l'ou, a la llet i al gluten.

27/10/2017

Ingredients per a 4 persones (16 unitats aproximadament):
125 g de farina d’ametlla
75 g de patata
125 g de sucre
Pinyons 
Ametlla en gra
Ametlla sencera
Mel

Elaboració:
1. Renteu les patates i poseu-les a bullir en un cassó amb abundant aigua.
2. Un cop bullides, espereu que es refredin una mica i peleu-les.
3. Aixafeu-les amb una forquilla. 
4. Barregeu-hi el sucre fins que es dissolgui. Tot seguit, afegiu-hi la farina d’ametlla.
5. Mescleu-ho fins que quedi una massa homogènia. 
6. Reserveu-ho a la nevera perquè s’endureixi una mica.
7. Un cop la massa estigui freda i compacta, feu-ne boles amb les mans. 
8. A unes hi podeu posar una ametlla sencera al damunt; a d’altres, les arrebosseu amb ametlla en gra o pinyons,enfonsant-los una mica a la pasta amb les mans.
9. Pinteu-los amb una mica de mel, prèviament escalfada uns segons al microones perquè estigui més fluida.
10. Poseu-los en una safata apta per a forn.
11. Coeu els panellets al forn a 190ºC uns 5 minuts aproximadament, fins que agafin color.