Les baixes temperatures poden ser una limitació per jugar a l'aire lliure. Per això, durant l'hivern, jocs com els de taula o d'enginy prenen gran protagonisme.

L'hivern és sinònim de fred i, per tant, sovint, de limitacions per poder jugar fora de casa. Tot i així, l'hora del pati escolar, les colònies, les tardes d'esplai o l'arribada d'alguna nevada són moments fantàstics per dur a terme una gran varietat de jocs d'exterior i aprofitar l'avinentesa per córrer, saltar i descarregar tota l'energia acumulada de la manera més divertida possible.

Si no, els jocs més utilitzats al llarg d'aquesta època de l'any són els que es practiquen dins les cases, els quals requereixen poc espai i un nombre limitat de jugadors. Jocs tan tradicionals i apreciats com els de taula o d'enginy prenen a l'hivern un gran protagonisme.

A continuació, detallem les diverses alternatives hivernals:

- Jocs de taula: Aquest tipus de jocs són dels més antics de tots els que es practiquen avui dia. Jocs de tauler, de cartes, de daus... als quals es juga des de fa segles, sempre amb el mateix objectiu: entretenir-se, relacionar-se i posar a prova l'estratègia i la intel·ligència dels jugadors.

Jocs d'enginy: Dins de casa podem gaudir d'un gran nombre de jocs que es basen en la imaginació, la capacitat d'observació i les habilitats dramàtiques dels participants.

- Jocs per a festes: Les festes d'aniversari són una oportunitat excel·lent per jugar una bona estona amb els amics i les amigues. A l'hivern cal planificar les festes amb cura i omplir-les amb tants jocs com sigui possible, ja que les reunions amb amics són menys freqüents.

- Jocs d'exterior: Les estones de pati a l'escola, les colònies o les tardes d'esplai són, durant l'hivern, un dels pocs moments que es poden dedicar a jocs en els quals el moviment i la rapidesa són els protagonistes. Els companys i un espai disponible seran l'única cosa que necessitarem.

- Jocs a la neu: La neu és un material de joc fabulós, amb el qual es poden dur a terme una infinitat de propostes lúdiques. La facilitat amb què es modela o la possibilitat de lliscar damunt seu serveixen de base per practicar un munt de jocs els quals només es poden gaudir durant aquesta època de l'any.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes