L'Associació ha volgut conèixer de la mà d'experts aquesta nova normativa que aplicarà també en el sector de les cases de colònies i albergs.

29/03/2018

L'1 de març, l'ACCAC va estar present a la Jornada sobre el nou reglament europeu de protecció de dades organitzada per Pimec, entitat de què és sòcia col·lectiva, per tal de conèixer en profunditat la nova legislació que afecta també el nostre sector. En l'acte es van explicar els punts claus del nou reglament, com identificar els tractaments afectats o els riscos de no complir la normativa, de la mà de consultors i auditors en matèria de protecció de dades.

A partir del 25 de maig és d’obligat compliment el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades. Actualment a Espanya s’està treballant en el Projecte de Llei Orgànica de Protecció de Dades Personals (LOPD), que substituirà la vigent. L’objectiu del nou reglament consisteix a establir un marc europeu comú en matèria de protecció de dades, per tal que totes les empreses i organitzacions que tracten dades de ciutadans europeus s’atenguin a una única legislació en tota la UE, evitant així diferències de criteris i règims sancionadors segons el país en el qual es realitzi el tractament. 

Abans d’aquesta data, les empreses han d’adaptar-se a la nova normativa, ja que en cas contrari podrien haver d'afrontar sancions de fins a 20 milions d’euros o el 4% de la facturació, danys en la reputació de l’empresa i la impossibilitat de signar contractes si no es donen les garanties adequades.

Més informació sobre les novetats de la nova legislació

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes