L'OMT ha llançat una plataforma virtual que vol impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible per mitjà del turisme.

28/09/2018

El principal objectiu de la plataforma Tourism4SDGs (el turisme a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible -ODS-) és promoure un major compromís del sector turístic amb el desenvolupament sostenible. Aquesta nova eina en línia, creada per l'Organització Mundial del Turisme (OMT) amb la col·laboració de la Secretaria d'Estat d'Assumptes Econòmics de Suïssa (SEC), s'ha dissenyat per impulsar la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a través del turisme.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible constitueixen una ambiciosa agenda mundial a favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau mitjançant la creació d'aliances. La seva finalitat és posar fi a la pobresa, combatre les desigualtats i les injustícies i fer front al canvi climàtic en el període comprès fins 2030.

Tourism4SDGs.org és un espai de creació conjunta en què els usuaris poden accedir a un gran nombre de recursos, afegir iniciatives, estudis i projectes propis, estimular el debat i la col·laboració i compartir contingut relacionat amb el turisme i el desenvolupament sostenible.

Les tres categories principals de la plataforma Tourism4SDGs.org són una crida a l'acció. Aquests tres nivells d'interacció (Learn, Share and Act; aprendre, compartir i actuar) no només tenen com a objectiu instruir, sinó també fomentar el debat i la col·laboració per construir un sector turístic sostenible.

La rellevància econòmica del sector turístic, que representa fins a un 10% del PIB i l'ocupació mundial, fa que sigui essencial aprofitar tot el seu potencial per a progressar en la consecució dels ODS.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes