Catalunya és un país eminentment forestal. El 61% de la superfície està ocupada per terrenys com prats, matollars, erms naturals i sobretot boscos. Disposem de diversos recursos per gaudir-ne d'una manera sostenible.

01/04/2019

Els boscos, a més de ser clau per combatre el canvi climàtic, faciliten la vida de les persones. Estan integrats en la quotidianitat: quan anem de colònies, quan escrivim en una llibreta, quan ens mediquem i en situacions que tenim tan interioritzades que ens fan oblidar que gràcies a ells les podem fer.

La celebració, el dia 21 de març, del Dia Internacional dels Boscos, ens recorda la importància de la seva presència i conservació.

L’educació en el respecte als boscos ens ajuda a canviar mentalitats i a donar-los el valor que es mereixen. Al voltant d’aquesta celebració s’estan duent a terme accions per sensibilitzar la ciutadania sobre aquests recursos limitats.

La Generalitat posa al servei del ciutadà recursos per poder gaudir dels boscos d’una manera sostenible i reduint al màxim l’impacte en l’entorn:

Les rutes de Palau Robert a Wikiloc
Manual de senyalització de camins
El futur Portal dels Boscos, que recollirà informació sobre boscos i canvi climàtic a Catalunya
L’app IFN, actualment al Laboratori Forestal Català, adreçada a professionals. 

Mapa d'alertes forestals, ajuda'ns a cuidar del bosc

A més, també pots ajudar-nos a avaluar l’estat de salut dels boscos amb el mapa d’alertes forestals. Allà els ciutadans i ciutadanes poden col·laborar amb els tècnics forestals en la detecció de la processionària, la papallona del boix o els efectes d’una sequera.

Potser t'interessa: Es publica un manual de senyalització de camins que connectarà en xarxa el territori català

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes