Direcció General de Joventut actualitza les dades del sector de lleure per garantir l'accés a la informació pública i que puguin ser reutilitzades.

25/04/2019

Els governs estan obligats a facilitar l’accés a totes aquelles dades públiques de què disposen que es puguin utilitzar i compartir de forma gratuïta, i de fer-ho amb el màxim nivell de desagregació possible. Recentment, el Servei d’Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut ha actualitzat les dades del seu àmbit d’actuació que posa a disposició de la ciutadania. Podeu accedir a les dades obertes de la Generalitat de Catalunya al portal Govern Obert.
 
Informació de l’àmbit de l’educació en el lleure

El Servei d’Associacionisme i Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut posa a disposició de la ciutadania dades relatives a:
  • Informació sobre l'organització d'activitats de lleure com ara colònies, acampades, camps de treball, casals de vacances i rutes en les quals participen menors de 18 anys i la prevenció de riscos durant la seva realització i de les quals s'ha tramitat la notificació davant la Direcció General de Joventut. El darrer any van ser notificades 8.230 activitats d’educació en el lleure, on van assistir 369.093 participants i 52.471 dirigents. 
  • Titulacions reconegudes (monitor/a i director/a d'activitats d'educació en el lleure) que ofereixen les escoles d'educadors en el lleure. Al llarg de 2018 van ser expedides un total de 6.510 titulacions de monitor/a i 1.033 de director/a.
     
  • Cursos de formació reglada per obtenir el diploma i el carnet de monitor/a i de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil. Al llarg de l’any passat van ser impartits 457 cursos de monitor, dels quals 368 a Barcelona, 32 a Girona, 19 a Lleida, 27 a Tarragona, 9 a Terres de l’Ebre, i 2 fora de Catalunya. Els cursos de director van ser 91, dels quals 68 a Barcelona, 13 a Girona, 5 a Lleida, 4 a Tarragona, i 1 a Terres de l’Ebre.

Dret d’accés a la informació pública
 
Respectant les limitacions de privacitat, seguretat i propietat, el Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat impulsa l’obertura progressiva de les dades públiques. Consultar i tractar les dades obertes que provenen directament de fonts oficials permet que la ciutadania, empreses i organitzacions puguin reutilitzar la informació per crear nous productes i/o serveis amb valor afegit.
 
Portal Govern Obert

Les dades obertes facilitades pel Govern de la Generalitat es publiquen en el portal Govern Obert. Tenint en compte que l’objectiu és poder-les compartir de forma àgil i fàcil, la informació es mostra en formats reutilitzables i de fàcil accés, a través d’un cercador. Al portal trobaràs tot d’informació relativa a aquest tipus de dades públiques: què son les dades obertes; quina pot ser la seva utilitat, o quins són els principis que regeixen la seva difusió i el seu ús, entre d’altres qüestions.
   
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes