La patronal plantejarà mesures perquè es tingui en compte la mida de les empreses.

08/05/2019

Pimec, entitat de què l'ACCAC és sòcia col·lectiva, ha celebrat per segona vegada una jornada sobre les novetats introduïdes a través del Reial Decret 8/2019, de 8 de març, que entrarà en vigor el pròxim 12 de maig, el qual preveu l’obligació de l’empresari d’establir un sistema de registre diari de la jornada dels treballadors i treballadores com una eina per combatre la precarietat laboral. La patronal plantejarà mesures perquè es tingui en compte la mida de les empreses, ja que aquesta mesura no afectarà de la mateixa manera a les pimes que a les grans empreses.

En l’Auditori de la seu de Pimec a Barcelona, ple d’assistents, la directora del Departament Jurídic de Pimec, Estrella Rincón, ha dit que aquesta nova regulació “pretén establir un marc jurídic que doni seguretat tant a les persones treballadores com a les empreses” i ha afegit que també suposarà una eina de control en matèria de jornada laboral i de salari amb l’objectiu d’acabar amb la precarietat “a través de l’ús inadequat del temps de treball i la seva prolongació, que repercuteix directament en la conciliació de la vida laboral i familiar de les persones treballadores i en el seu salari i cotitzacions”.

Per part seva, l’inspector de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Barcelona, Antonio Benavides, ha explicat als assistents a l’acte la manera en la qual afectarà aquesta mesura a les Relacions Laborals, tot destacant que “el punt de mira no és tenir un registre de les hores que treballa cada empleat, sinó registrar les hores extres que no es paguen en la seva nòmina”. Com a resultat de les inspeccions, ha comentat que hi ha molts incompliments entre hores contractades i hores realitzades, pel que considera molt important que les pimes compleixin aquesta nova normativa amb mitjans digitals, telemàtics o manuals, davant d’aquestes possibles inspeccions.

En la seva intervenció, el responsable del Consell Legal de Pimec, Vicenç González, ha posat de manifest la necessitat que les empreses prenguin consciència que totes aquelles qüestions que constin al registre estiguin cobertes per tenir sempre arguments de defensa.

Finalment, el director del departament de Tecnologia i Innovació de Pimec, Andreu Bru, ha donat a conèixer el nou servei de la patronal, el qual suposa una solució tecnològica per a les necessitats de marcatge, que a partir d’ara totes les pimes tindran com a obligació.

En aquesta jornada, que s’ha pogut seguir per stremaing, a banda del registre horari s’ha parlat també de les novetats en matèria d’igualtat. En concret, la responsable d’Igualtat de Pimec, Itziar Ruedas, ha parlat del Decret 6/2019, d’1 de març: “Les empreses han de garantir la igualtat salarial entre homes i dones, i han de caminar cap a una corresponsabilitat en termes de conciliació laboral i familiar”.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes