Si tens el títol d’Animació Sociocultural i Turística estàs habilitat com a director/a d’activitats en el temps lliure infantil i juvenil.

28/05/2019

Després que l'entitat Coordinadora per a l'animació sociocultural de Catalunya hagi fet la consulta a la Direcció General de Joventut, confirmen que el títol oficial en Animació Sociocultural i Turística, expedit per el Departament d’Ensenyament, després d’haver cursat i aprovat el corresponent Cicle Formatiu de Grau Superior (regulat pel Reial Decret 1684/2011), habilita per a exercir com a director/a d’activitats d’educació en el temps lliure Infantil i juvenil. 

Aquesta resposta també és aplicable a les persones que tenen el Títol Superior d’Animació Sociocultural, regular per el Reial Decret 2058/1995 i expedit per el Departament d’Ensenyament.Sobre aquesta qüestió, es pot consultar un document al web jove.cat que explica les titulacions vàlides per fer de monitor/a i director/a d’educació en el lleure.
 
Ara bé, en aquest cas concret el document acreditatiu vàlid és el títol expedit pel Departament d’Ensenyament i no porta associat cap carnet. El Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure certificarà aquesta habilitació. El registre s’està tramitant, ja ha passat per exposició pública i es preveu publicació durant l’any 2019. 
 
Les persones que, de tota manera, tinguin interès a obtenir el carnet que expedeix la Direcció General de Joventut, amb la titulació d’animació sociocultural es convaliden alguns mòduls formatius del curs oficial de Direcció d’Activitats d’Educació en el Lleure Infantil i Juvenil, de manera que poden optar a la versió abreujada d’aquest curs. Per tenir més informació per a fer la versió abreujada del curs es poden adreçar-te a qualsevol de les escoles d’educació en el lleure reconegudes per la Direcció General de Joventut.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes