Celebrada la cinquena jornada que, any rere any, l’
ACCAC i Serhs organitzen conjuntament amb una gran participació. Sota el títol
La protecció i promoció de la salut a les instal·lacions juvenils, un marc de confiança, tècniques de l'Agència de Salut Pública de Catalunya han presentat les diferents tasques que duen a terme en l'àmbit de la protecció de la salut mitjançant el programa de control de les condicions higienicosanitàries a les instal·lacions juvenils (IJ). El posterior diàleg ha permès compartir la necessitat que existeix de fer compatible un correcte control preventiu i l'excessiva gestió que sovint es requereix per acreditar aquest control. En un marc de confiança constructiu, s'han apuntat eines com les guies de simplificació existents o els
possibles treballs de la comunitat de pràctica sobre els criteris en els controls a les IJ creat a l'ASPCAT i a la qual també participa l'ACCAC aportant la perspectiva dels titulars de les instal·lacions.
La resta de la jornada ha estat adreçada a presentar eines i recursos de com aprofitar millor les solucions que
Serhs Distribució proposa als socis de l'ACCAC. S'han mostrat les darreres millores del portal de compra (les diferents eines que permeten fer una comanda de manera molt més fàcil i àgil) i les futures possibilitats de serveis que aquest mateix portal facilitarà.
Per la seva banda, la plataforma
Alimentium ha despertat un gran interès entre els participants com una eina molt útil per facilitar el control i la gestió de la cuina, des d'aspectes com els al·lèrgens, els valors nutricionals o el cost de tots i cadascun dels teus plats i menús.
La jornada celebrada al
Castell Jalpí d'Arenys de Mar, un dels espais emblemàtics del Grup Serhs, ha finalitzat amb un dinar que ha permès fer un tast de plats de 5a gamma, que també s'ha presentat com una possible solució als menjadors de les cases de colònies i albergs.