La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGAEF) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han presentat l’acord que ha de permetre la tramitació a la cambra catalana del que ha de ser una nova llei de l'Esport i de l'Activitat Física “amb el màxim consens polític i associatiu possible”.

26/07/2019

Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, i Gerard Esteva, president de la UFEC, han estat els encarregats d’exposar als representants del món federatiu, associatiu, escolar, universitari i polític presents en l’acte la voluntat de començar la tramitació d’una llei com un “pas endavant important”, segons ha dit Gerard Figueras, “en l’organització del sistema esportiu del país”.

“Sabem que el contingut no agradarà a tothom però haurem estat generosos i haurem mostrat la capacitat de renúncia, posant l'interès general per sobre dels interessos individuals amb l’objectiu de posar al dia el sistema esportiu català perquè continuï sent un referent internacional i garanteixi el dret de la ciutadania a practicar esport”, ha afirmat.

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha afegit que la nova llei “haurà de dir qui ha de fer què en els propers 15-20 anys i consolidarà un model de funcionament de col·laboració entre el món públic i el món privat-associatiu”, un model que “haurà de dotar-se de més recursos”.

Gerard Figueras ha apuntat que el text acordat és “un punt de partida” a tres bandes en base al text presentat per la UFEC; el contingut del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport signat el 2017, juntament amb l’avantprojecte de llei del Govern, i les aportacions que formen el sector esportiu català.

A partir d’ara, els grups parlamentaris de JuntsXCat, d’ERC i del PSC portaran el text al Parlament com a proposició de llei perquè se’n debati el contingut. Entitats, grups parlamentaris i institucions podran comparèixer a la cambra per aportar-hi les esmenes oportunes perquè s’aconsegueixi “el màxim consens polític i associatiu possible”, ha dit Gerard Figueras, que ha agraït la feina feta per la UFEC i les federacions, per l’ambició i la mobilització al recollir les 154.000 signatures; a les entitats esportives, pel suport, i als grups parlamentaris, per “deixar de banda les diferències” i fer costat al projecte de la nova llei. “Demano generositat per arribar a una entesa perquè sigui l’esport qui guanyi”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president de la UFEC, Gerard Esteva, s’ha felicitat pel fet que “ara tenim un text comú que ha significat una gran renúncia de la proposta inicial, però hem treballat des de la generositat per aconseguir una llei per a tots”.

“Volíem un millor sistema per simplificar i homologar-nos en l’àmbit internacional i tenir un finançament digne pel món de l’esport”, ha explicat Esteva, que es mostra optimista de cara al procés que ara s’inicia. “Comença un procediment diferent, però hi arribem amb un acord important. Hem passat per moments de negociació difícil, però s’ha fet un gran treball de forma discreta. En un any tindrem la llei que mereixem”.

Per part de les entitats del sector, han pres la paraula Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC); Pere Manuel, president del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya (COPLEFC), i Montserrat Mas, presidenta de Gestiona, l’Associació Catalana de Gestors d’Equipaments Esportius Públics de Catalunya. Tots ells han valorat positivament que s’hagi arribat a un primer acord, tot i que demanen ampliar-ne el contingut i l’abast, conscients que la tramitació té encara un llarg recorregut.

També han intervingut en l’acte els diputats al Parlament de Catalunya, Anna Geli, de JuntsXCat; Núria Picas, d’ERC, i Oscar Ordeig, del PSC.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes