L'e-colònies ha elaborat un recull dels articles publicats sobre el dret al lleure, reconegut en la Declaració Universal dels Drets dels infants.

20/11/2019

El Dia Universal de la Infància és una data doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universal del drets dels infants i també un 20 de novembre, trenta anys més tard, es va adoptar la Convenció sobre els Drets de l'Infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides. 

El dret del lleure també està recollit en la Declaració universal dels drets dels infants, en l'Estatut d'Autonomia, en la Llei d'Educació de Catalunya i en la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Amb els anys, el lleure ha anat adquirint cada vegada més importància. Hi ha hagut un increment d'infants que participen de les activitats perquè famílies, escoles i entitats han pres consciència de la seva importància socioeducativa.

Des de l'ACCAC defensem l'alt valor educatiu i social de les colònies i per això creiem necessària una coordinació entre els agents de la comunitat educativa. Continuarem treballant, doncs, perquè les colònies siguin reconegudes com una activitat insubstituïble per a l'educació i perquè es garanteixi el dret al lleure de tots els infants i joves del país.

imatge: UNICEF Comité Catalunya

imatge: UNICEF Comitè Catalunya

Des de l'e-colònies fem un recull dels articles publicats sobre aquesta qüestió:

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes