L'e-colònies ha elaborat un recull dels articles publicats sobre el dret al lleure, reconegut en la Declaració Universal dels Drets dels infants.

El Dia Universal de la Infància és una data doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universal del drets dels infants i també un 20 de novembre, trenta anys més tard, es va adoptar la Convenció sobre els Drets de l'Infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides. 

El dret del lleure també està recollit en la Declaració universal dels drets dels infants, en l'Estatut d'Autonomia, en la Llei d'Educació de Catalunya i en la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Amb els anys, el lleure ha anat adquirint cada vegada més importància. Hi ha hagut un increment d'infants que participen de les activitats perquè famílies, escoles i entitats han pres consciència de la seva importància socioeducativa.

Des de l'ACCAC defensem l'alt valor educatiu i social de les colònies i per això creiem necessària una coordinació entre els agents de la comunitat educativa. Continuarem treballant, doncs, perquè les colònies siguin reconegudes com una activitat insubstituïble per a l'educació i perquè es garanteixi el dret al lleure de tots els infants i joves del país.

imatge: UNICEF Comité Catalunya

imatge: UNICEF Comitè Catalunya

Des de l'e-colònies fem un recull dels articles publicats sobre aquesta qüestió:

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes