Fem recull d'un seguit de consells en vídeo basats en les normes bàsiques per manipular els aliments amb seguretat: neteja, separació, cocció i refredament.

08/01/2020

La formació del personal i l’aplicació de bones pràctiques són elements fonamentals per a la seguretat alimentaria en les activitats de restauració. Amb l’objectiu de sensibilitzar i promocionar pràctiques correctes en la preparació i servei de menjar al públic, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) ha elaborat un seguit de peces audiovisuals on es recullen les pràctiques correctes d’higiene recomanades.

La finalitat d’aquests vídeos és ajudar a les empreses i els treballadors del sector de la restauració a disposar d’eines per adquirir coneixements bàsics en matèria d’higiene dels aliments i així contribuir a millorar la formació en l’àmbit de la restauració.

Netejar, separar, coure i refredar els aliments

Els quatre principis que cal recordar per a una bona higiene en la manipulació dels aliments són les quatre normes de seguretat alimentària: Netejar, Separar, Coure i Refredar per prevenir les toxiinfeccions alimentàries.

 
 

Recordeu mantenir les quatre normes de seguretat alimentària per assegurar-vos que els aliments que prepareu i serviu en el vostre allotjament siguin segurs:

 

Netejar: Protegiu els aliments de qualsevol contaminació i feu una neteja acurada dels espais.

  • El rentat de mans

  • Neteja i desinfecció

  • L'ordre i la neteja del magatzem d'aliments

 

Separar: Eviteu les contaminacions encreuades (aliments cuinats i crus), ja sigui per contacte directe o a través dels estris, les mans.

  • Separar els aliments crus dels cuinats

  • Conservar els aliments tapats

 

Coure: Coeu completament els aliments, assegurant-vos que no en queda crua cap part. 

  • Coeu amb seguretat

  • Reescalfeu els aliments amb seguretat

 

Refredar: Refrigereu els aliments cuinats a la nevera, a una temperatura mínima de 4ºC.

  • L'emmagatzematge refrigerat

  • Refredeu ràpidament

     
Podeu veure tots aquests continguts en format vídeo sobre les normes bàsiques de manipulació d'aliments, disponibles en llengua catalana i castellana, adreçats a treballadors i gestors d'activitats de restauració i similars. 

 


Font: Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)

 
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes