La trobada evidencia la bona predisposició per avançar en la qualitat dels serveis escolars i les condicions laborals dels seus treballadors, malgrat que les colònies continuen sent l'assignatura pendent

06/02/2020

La mesa de negociació del conveni del lleure educatiu i sociocultural s'ha reunit aquesta mateixa setmana amb el Conseller d'Educació, Josep Bargalló, per posar en comú i abordar temes claus que permetin millorar la gestió dels menjadors escolars i la situació laboral dels professionals del sector a Catalunya. Han acompanyat al Conseller, el Director General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Juan José Falcó i el Secretari de Política Educativa, Carles Martínez, que també han assistit a la reunió.

Els serveis de menjador constitueixen una part important en l'àmbit educatiu i, la seva regulació ha esdevingut un aspecte clau per avançar en la negociació col·lectiva.

Per part de l'administració, s'ha fet saber que s'estan estudiant les condicions del servei de menjador de les escoles, fet que garantirà fer passes endavant a nivell qualitatiu, en les condicions laborals dels treballadors i el grau de seguretat econòmica de les empreses i entitats que presten el servei. La conselleria ha agraït el compromís i la participació dels diferents agents implicats en l'acord, com patronals, sindicats, entitats, associacions, etc.
 
En la reunió han participat representants dels sindicats de CCOO i UGT, USOC i responsables de les patronals de La Confederació, ACCAC i ACELLEC. Tant unes com altres, han expressat la necessitat d'actualitzar, desbloquejar i flexibilitzar el model de gestió, fixades en la renovació de preus anuals (decret de 1996). A més, han volgut traslladar a l'administració que cal seguir treballant amb aquestes mesures, com a única via per fer possible la negociació del conveni col·lectiu, millorar les condicions de treball dels professionals i els seus salaris. Les conclusions de la reunió evidencien que tant els compromisos com els acords que s'han dut a terme, podrien veure la llum en poques setmanes. 

Pel que fa a les colònies escolars, l'administració no facilita per ara cap solució que doni resposta a les demandes i necessitats de les associacions que gestionen aquestes activitats, per tal d'aconseguir mesures que afavoreixin i garanteixin el seu desenvolupament. La conselleria assegura que amb l'actual context polític, i amb la fi de l'actual legislatura, no pot fer front a la demanda. Malgrat això, les diferents entitats del sector del lleure, han comunicat que seguiran treballant per revertir la situació i mantenir la defensa de la contribució de les colònies escolars dins l'àmbit de l'educació.  

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes