L'ACCAC ha renovat l'acord de col·laboració amb Justa Energia per facilitar la reducció d'emissions de CO2 i la millora de l'eficiència energètica de les cases de colònies i albergs que formen part de l'entitat.

25/02/2020

En els últims anys, s'està duent a terme una reforma profunda en el mercat espanyol d'electricitat que es veu reflectida a les últimes reformes legislatives. Les bases de la Transició Energètica a Catalunya aprovades pel Govern el 2017 i la Llei 16/2017 del canvi climàtic, aprovada per un ampli consens en el Parlament de Catalunya, dissenyen el camí cap a un nou model energètic 100% renovable al 2050 i on els ciutadans tenen un paper central.

A més, el nou marc legislatiu de la UE (el paquet Energia Neta per a tots els Europeus) facilita la transició cap a un model d’energia neta, apoderant als consumidors europeus perquè esdevinguin actors plenament actius en la transició energètica. Aquest marc també fixa dos nous objectius per la UE pel 2030 un objectiu vinculant d’energia renovable d’almenys el 32%, i un objectiu d’eficiència energètica d’almenys el 32,5%, amb una possible revisió a l’alça el 2023.
 
L'estratègia europea identifica 3 pilars: apoderament del ciutadà, energies renovables i eficiència energètica. I defineix com a política imprescindible la democratització de l'energia, és a dir, que el ciutadà pugui generar la seva pròpia energia, emmagatzemar-la i compartir o vendre-la al sistema elèctric.

A causa de la complexitat del sector elèctric, la figura del partner energètic és cada cop més necessària en un mercat fortament regulat i sotmès a canvis constants on s'hi compten més de 200 comercialitzadores i, per això, l’Associació de cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) ha cregut important oferir ajuda i solucions a les instal·lacions associades, com poder facilitar una rebaixa en la factura de la llum i millorar l'eficiència energètica de les cases amb un informe gratuït.
 
L'ACCAC ha actualitzat l'acord de col·laboració amb Justa Energia per facilitar a tots els socis la possibilitat de valorar la instal·lació d'un sistema elèctric d'autoconsum a les seves instal·lacions. Tant des d'una perspectiva de rendibilitat econòmica, com també amb l'objectiu de contribuir a una reducció d'emissions de CO2 i la millora de l'eficiència energètica. Amb aquestes mesures, l'associació tracta de fer avançar les instal·lacions cap a una gestió i activitat cada cop més sostenible i responsable.

Amb aquest acord, Justa Energia facilitarà un preestudi tècnic personalitzat i gratuït per analitzar la viabilitat tècnica i econòmica d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum. S'estudiarà la demanda energètica actual, la potència òptima de la instal·lació fotovoltaica i el preu energètic, per tal de calcular els estalvis econòmics que es podrien generar amb l’autoconsum. D’acord amb les dades disponibles es dimensionarà el possible camp fotovoltaic i es farà una proposta inicial de disseny d'instal·lació.
 
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes