A la trobada es va compartir amb els associats temàtiques com el tractament de les cancel·lacions i les perspectives de realització d'activitats aquest estiu.

13/05/2020

La trobada virtual ha estat organitzada per l'Associació per exposar i compartir amb tots els socis dos qüestions importants a gestionar donat l’estat en que es troben les cases de colònies i els albergs durant l’estat d’alarma: el tractament de les cancel·lacions de reserves i la possibilitat de realització d’activitats d’estiu.

En relació a les cancel·lacions de les estades en aquest període de covid-19, es va presentar la resolució que l'associació proposa per al tractament de les cancel·lacions i les seves diferents fases de desescalada, amb l'objectiu de procurar unitat de criteri i professionalitat en el tracte i relació amb usuaris i clients. A la proposta presentada es recull les recomanacions concretes i en que es fonamenten. De la mateixa manera que les emmarca en el procés i consideracions que ha dut a fer aquesta resolució final, després d'un temps en el qual sempre s'havia emplaçat a procurar ajornar les estades i, si no era possible, posposar una solució sobre el retorn de la bestreta. També es recordà els treballs fets a nivell institucional amb les administracions per trobar escenaris i solucions que amb el seu suport facilités una fórmula que preservés els drets de tothom en aquesta qüestió. Tot i que es continua treballant per aconseguir ajust específics pel sector, el punt d'inflexió per fer aquest nou plantejament és que un suport concret per aquesta qüestió de les cancel·lacions no sembla pugui tenir més recorregut.

Posteriorment, es va exposar com s'estava desenvolupant la interlocució amb l'administració competent i els treballs per a poder dur a terme les activitats d'educació en el lleure per aquest estiu 2020.

En l'exposició d'aquest tema, es va posar sobre la taula totes aquelles consideracions i dubtes més conceptuals que en definitiva s'està plantejant aquests dies la totalitat del sector del lleure. Actors indispensable que es qüestionem si pot ser assumible l'organització de les activitats amb les mesures proposades, de garantir el seu compliment i les responsabilitats que es poden derivar, així com si realment poden continuar tenint la consideració de lleure educatiu. Però al mateix temps i considerant el marc d'excepcionalitat que estem, s'és conscient que es fa imprescindible procurar una proposta d'activitats aquest estiu a infants i joves, amb el compromís de donar resposta a una necessitat com a societat, encara que l'adaptació a les premisses sanitàries necessàries aboquin a un tipus d'activitats que no les puguem anomenar lleure educatiu.

Altres consideracions que es van posar a la balança van ser la dificultat econòmica del sector i la necessitat de reactivar l'activitat, tant per les empreses com pels treballadors. Es destacà la importància del factor temps i de situar les mesures en el moment actual i en un futura evolució, així de com es produirà la desescala. Com primera experiència que suposaran les activitats de l'estiu, també es valora el fet que condicionaran la temporada escolar a la tardor, tant en un sentit positiu com potser negatiu, depenent com acabin desenvolupant-se.

En darrera instància, es va comentar breument, que també s'ha interpel·lat a la Direcció General de Joventut (DGJ) sobre com ha de ser l'obertura per totes aquelles altres estades que no són d'educació en el lleure per a menors de 18 anys i que no s'emmarcarien en aquests criteris generals que s'estan definint en aquesta proposta del Procicat.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els serveis i analitzar els hàbits de navegació, en cap cas per a finalitats publicitàries. Si segueix navegant entendrem que n'accepta el seu ús. Més informació | Accepto les galetes